0722.558.509 hello@chocolatesaga.ro


Dragii noștri iubitori de ciocolată, vă salută călduros și vă invită să ne însoțiți într-o călătorie delicioasă prin istoria și evoluția acestui deliciu dulce, nelipsit din viața noastră de zi cu zi. Extindeți-vă imaginația cu noi și explorați cum am ajuns astăzi să venerăm ciocolata și să ne delectăm gustul de fiecare dată când ne răsfățăm cu ea. Să pornească ciocolata și revoluția gusturilor!

Ciocolata este astăzi o încântare globală, însă nuanțele gustului și preferințele noastre s-au schimbat grandios de-a lungul secolelor. Cu mii de ani înainte, primele civilizații precum Maya și Aztecii foloseau boabele de cacao într-o băutură amară, consumată pentru calitățile sale energizante și spirituale. Ar fi fost o surpriză pentru ei să vadă transformarea șocantă, dar complet delicioasă prin care a trecut cacaoa în mãinile europenilor din secolul XVII.

La început, ciocolata neagră și intensă a încântat palatele monarhilor și aristocraților care își permiteau acest răsfăț neobișnuit. A apărut o nouă modă a gustului: amăruie, densă și puternică. Alături de cafea și ceai, ciocolata a devenit un element central al culturii culinare europene.

Pe parcursul secolului al XIX-lea, însă, invențiile tehnologice au transformat ciocolata într-un produs larg accesibil. Fabricarea ciocolatei a devenit mai ușoară, astfel că ciocolata a ajuns în casele oamenilor obișnuiți. În același timp, gusturile s-au îndulcit, iar noi forme ale ciocolatei au cucerit lumea. Ciocolata cu lapte, combinație de ciocolată, zahăr și lapte, a devenit populară în toată lumea.

În ultimele decenii, am asistat la o renaștere a ciocolatei artizanale. Bugete mai mari, cunoștințe mai bune și un interes crescut pentru sursa și calitatea ingredientelor au dus la apariția ciocolatei cu conținut ridicat de cacao și a ciocolatei cu arome exotice. Astăzi, găsești ciocolată cu chili, cu lavandă, cu trufe, cu susan negru sau chiar cu arome de whisky sau de bere artizanală.

Însă, istoria ciocolatei nu s-a încheiat aici, dragii noștri iubitori de ciocolată. Cu toate acestea, vă încurajăm să savurați fiecare bucățică și să-și lăsați papilele gustative să exploreze încântarea fiecărui nou gust. Dorința noastră este aceea de a vă ajuta să trăiți aventura ciocolatei în toate formele și aromele sale.

Și pentru că sunteți o parte foarte specială a acestei aventuri gustative, vă invităm cu drag la Chocolate Saga 2024, între 14-16 iunie 2024, la Sala Palatului. Vă promitem un eveniment în care toate gusturile, texturile și aromele miraculoase ale ciocolatei vor avea locul lor de cinste. Cu siguranță o să fie… delicios! Vă așteptăm cu drag!

Ai intrebari?