0722.558.509 hello@chocolatesaga.ro


Cine nu iubește o bucată de ciocolată dulce, cremoasă și delicioasă? Este greu să rezistăm tentației unei banale “furtuni de ciocolată”, fie că este vorba de o după-amiază ploioasă în weekend sau de un moment de răsfăț după o zi lungă și obositoare.

Dar știai că există o conexiune între ciocolata pe care o iubești profund și mediul înconjurător? Vorbim despre modul în care cultivarea boabelor de cacao, ingrediente esențiale pentru prepararea ciocolatei, poate afecta mediul înconjurător.

Desigur, consumul de ciocolată ne aduce bucurie. Totusi, procesul de obținere a boabelor de cacao nu este neapărat atât de vesel. Cultivarea arborelui de cacao se confruntă cu numeroase provocări, printre care și problemele de mediu. Defrișările, schimbările climatice și utilizarea excesivă a pesticidelor sunt câteva din problemele care pot avea un impact negativ asupra mediului înconjurător. Însă, lucrurile nu sunt lipsite de speranță. Există nenumărate inițiative și practici durabile care pot reduce impactul acestei industrii asupra mediului.

Știm că poate părea copleșitor și poți avea senzația că nu poți face nimic. Dar, chiar și în calitate de consumator, avem puterea de a face o diferență, și asta alegând ciocolata produsă în mod durabil. Cumpărând ciocolată cu certificare Fairtrade, Rainforest Alliance sau UTZ, sprijini fermierii care folosesc metode de cultivare durabile și asiguri un viitor mai verde pentru toți.

De asemenea, un pas important ar fi reducerea consumului, însă cunoaștem cu toții că ciocolata este prea delicioasă pentru a fi lăsată deoparte complet. Astfel, alegerea unei ciocolate de calitate, preparate la modul artizanal, poate fi o soluție. În ciuda faptului că poate fi mai costisitoare, ciocolata de calitate se savurează în cantități mai mici, ceea ce poate ajuta nu doar mediul, dar și silueta noastră.

Așadar, să ne unim forțele pentru a ne asigura că detaliul gustos, cel al ciocolatei de calitate, nu va dispărea. Să nu uităm că deși schimbarea trebuie să vină de la însăși industria prelucratoare de ciocolata, noi, ca consumatori, avem și noi un cuvânt de spus.

Și acum, ce zici de partea cea mai “dulce” a acestei situații? După ce ne-am înarmat cu aceste cunoștințe, hai să sărbătorim ciocolata și tot ce implică ea!

Te așteptăm cu drag la Chocolate Saga 2024, între 14 și 16 iunie 2024, la Sala Palatului. Va fi o ocazie unică de a încerca o varietate de ciocolate gustoase, a aduna mai multe cunoștințe despre industria ciocolatei și, cel mai important, de a te bucura de minunata și delicioasa lume a ciocolatei.

Ai intrebari?