0722.558.509 hello@chocolatesaga.ro


Dragii nostri iubitori de dulce, haideți să descoperim împreună o latură mai puțin cunoscută a ciocolatei, care ne trezește apetitul pentru frumusețe, nu doar pentru gust. Probabil știați deja că ciocolata ne bucură simțurile și ne măgulește papilele gustative. Dar v-ați gândit vreodată că acest miraculos produs al boabelor de cacao poate avea și beneficii pentru pielea și părul nostru?

Prima întrebare care ne vine în minte este: de ce ciocolata? Ei bine, de-a lungul anilor, cercetările și studiile au arătat că ciocolata este un real tezaur de substanțe nutritive și antioxidanți. Aceasta conține vitamine și minerale esențiale precum fier, zinc, cupru și vitaminele A, B1, C, D și E, care sunt cunoscute pentru efectele lor antirid și de îmbunătățire a elasticității pielii.

Pe lângă aceste beneficii interne, ciocolata oferă o serie de proprietăți ce pot fi utilizate în beneficiul frumuseții noastre exterioare. În numeroase produse cosmetice și tratamente, ciocolata este folosită sub diverse forme, precum cacao brută, unt de cacao, pudră de cacao sau chiar ciocolată topită.

În industria cosmetică, ciocolata este frecvent folosită în produsele pentru îngrijirea părului. Șamponul sau balsamul cu ciocolată este delicios de revigorant, oferind părului un plus de strălucire și suavitate. În plus, masca de păr cu ciocolată și miere este o adevărată delicatesă pentru podoaba noastră capilară, hidratând, hrănind și fortificând în profunzime.

Şi în lumea produselor pentru îngrijirea pielii, ciocolata și-a găsit un loc privilegiat. Crema de față cu ciocolată este răsfățul perfect pentru o piele uscată, revitalizând-o și oferindu-i un aspect mai tânăr, datorită proprietăților antioxidante ale cacao. Să nu uităm nici de scrub-ul cu ciocolată, care exfoliază delicat pielea, lăsându-o moale și mătăsoasă.

Descoperirile în domeniul utilizărilor neobișnuite ale ciocolatei în produsele de înfrumusețare nu se opresc aici. Există o mulțime de posibilități pe care cercetătorii, producătorii de cosmetice și experții în frumusețe abia de acum încep să le exploreze.

Te așteptăm cu drag la Chocolate Saga 2024, 14-16 iunie 2024, la Sala Palatului. Acolo, vei avea șansa de a încerca aceste produse pe propria piele și de a te bucura de multe alte surprize pe care ciocolata ni le rezervă!

Ai intrebari?