0722.558.509 hello@chocolatesaga.ro

Competiția Ciocolata de Aur 2024 s-a terminat. Va asteptam cu drag la urmatoarea editie 🙂

 

 

 • Competiția Ciocolata de Aur 2024 – “Gusturi si Ingrediente Romanesti” doreste sa sustina si sa promoveze maestrii ciocolatieri, patiseri, cofetari din Romania a caror maiestrie in lucrul cu ciocolata trebuie facuta cunoscuta iubitorilor de ciocolata.

 

 • Competiția din cadrul evenimentului Chocolate Saga – editia a 3-a, desfasurata la Sala Palatului din Bucuresti, intre 14 si 16 iunie 2024, ajută maestrii ciocolatieri, cofetari, patiseri sa dezvolte produse si gusturi noi, inpirandu-se din gastronomia romaneasca folosind arome si ingrediente locale.

 

 • Atat participarea cat si premiul sunt instrumente de promovare ale brandului de ciocolata propriu sau ale creatorului acestuia, concursul “Ciocolata de Aur 2024” fiind singura competitie din domeniul ciocolateriei artizanale si avand girul unui juriu format din profesionisti din domeniu, reprezentanti ai partenerilor, media si public larg.

 

 • Produsele expuse pentru competitie in cadrul evenimentului Chocolate Saga 2024, atrag vizitatori dar si ziaristi si televiziuni, numele ciocolatierilor prezenti la concurs fiind retinute si cautate atat in cadrul expozitiei cat si ulterior. Ulterior jurizarii, produsele vor ramane expuse in cadrul evenimentului, intr-un stand special, creatorii lor avand sansa sa le promoveze la standurile proprii prin campanii de degustare.

 

 • Consumatorul ajunge sa cunoasca produsul si talentul ciocolatierului si increderea acestuia creste exponential in produsele sale, mai ales in momentul in care acesta castiga titlul de “Ciocolata de AUR 2024” – aducand valoare intregii colectii proprii de praline si produse adiacente.

 

 • Nu in ultimul rand, premiul cel mare in valoare de 1500 EURO oferit de Borsec este unul cu care dorim sa motivam si sa sustinem Participantii.

 

 • Competiția este deschisa persoanelor juridice si a reprezentantilor lor : ciocolatieri, cofetari, patiseri și companiilor de ciocolată care creează praline, trufe, tablete si batoane de ciocolată.

 

 • Categoriile de produse care pot fi inscriese sunt :
 1. Categoria 1- praline
 2. Categoria 2-batoane de ciocolata
 3. Categoria 3-trufe
 4. Categoria 4-tablete

 

 • Fiecare produs nu trebuie sa aiba marca sau numele inscriptionate și trebuie marcat clar cu numarul de categorie si numarul de produs pe care il veti primi de la Organizatori in momentul inscrierii.

 

 • Inscrierea produselor in competitive este gratuita. Fiecare persoana juridica poate inscrie un maxim de 3 produse.

 

 • Jurizarea va avea loc intre 14 si 16 iunie 2024.

 

 • Ceremonia de anunțare a câștigătorilor este in data de 16 iunie , ora 14:00, la Chocolate Saga – editia 3-a  la Sala Palatului, București.

 

 • Vă rugăm să ne contactați prin e-mail la hello@chocolatesaga.ro sau sa completati formularul de participare pe www.chocolatesaga.ro dacă sunteți interesat să participați.

 

 • Regulamentul oficial complet il gasiti mai jos.
REGULAMENT OFICIAL

Regulamentul de desfasurare al Competitiei Ciocolata de Aur 2024

TEMA : “Gusturi si Ingrediente Romanesti

Locatie: Sala Palatului,Bucuresti, Romania

Data-limită inscriere: 1 iunie 2024

Perioada de jurizare: 14-15 iunie 2024

 

 

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORUL COMPETITIEI

 

 1. Organizatorii Competitiei “Ciocolata de Aur 2024” (denumita în continuare „Competitia sau Concursul”) sunt

Societatea EVENTORAMA S.R.L., persoana juridica romana cu sediul social în Bucuresti, Bd. Maresal Constantin Prezan nr 2, ap 6, sector 1, Sector 1, București, România, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr.  J40/6722/2023  având CUI 47956301, denumită în continuare “Organizatorii“.

si

ASOCIATIA STARTEVO cu sediul în Bucureşti, Popa Savu 67, Sector 1, București, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. 148/21.11.2011, Cod Unic de Inregistrare 29432481, în calitate de Sponsor al Competitiei, oferind in cadrul Concursului premiul cel mare in valoare de 1500 EURO, denumita in continuare “Organizatorii“.

 1. Competitia se va derula conform prevederilor prezentului Regulament Oficial (in cele ce urmeaza “Regulamentul”), fiind obligatoriu pentru toti Participantii. Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica Regulamentul pe parcursul desfasurarii Campaniei, avand obligatia de a anunta publicul participant in mod oficial, in aceeasi maniera in care a fost facuta si informarea initiala. Astfel de modificari vor fi facute publice cu cel putin 24 de ore inaintea intrarii in vigoare.

 

SECTIUNEA 2. LOCUL DE DESFASURARE SI DURATA CAMPANIEI PROMOTIONALE

 1. Competitia este organizata si desfasurata in locatia: Sala Palatului,Bucuresti, Romania
 2. Perioada de desfasurare a Competitiei/Evenimentului: 14-16 IUNIE 2024
 3. Data-limita de inscriere a participantilor persoane juridice: 1 iunie 2024
 4. Perioada de jurizare: 14-16 iunie 2024

 

 

SECTIUNEA 3. DREPTUL DE PARTICIPARE

 1. Competitia este deschisă inscrierii si participării tuturor persoanelor juridice din Romania, care isi desfasoara activitatea in domeniul ciocolateriei, cofetariei, patiseriei si care respectă termenii şi condiţiile prezentului Regulament Oficial (denumite în continuare „Participanţii”).

 

 

SECTIUNEA 4. REGULAMENTUL CAMPANIEI

 1. Regulamentul este disponibil gratuit oricarui solicitant, în oricare dintre următoarele modalități:
  1. prin afisare publica la locul Competitiei, respectiv Sala Palatului din Bucuresti, in perioada competitiei/evenimentului;
  2. pe pagina de internet a competitiei/evenimentului chocolatesaga.ro
 2. Potrivit liberei decizii a Organizatorilor, Competitia poate fi mediatizată, în scopul informării publicului, inclusiv prin intermediul unor materiale publicitare și/sau cu rol informativ. Informațiile pe  care  astfel  de  materiale  le  pot  conține  vor  fi  interpretate şi completate în  conformitate  cu  prevederile Regulamentului.
 3. Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica și/sau completa Regulamentul, precum si dreptul de a suspenda și/sau înceta și/sau întrerupe desfășurarea Competitiei. Orice modificare de acest fel va fi facuta publica înainte de data la care va intra în vigoare respectiva modificare.
 4. Organizatorii nu își vor asuma nicio responsabilitate cu privire la cunoașterea ori necunoaşterea Regulamentului și a modificărilor acestuia de către Participanți, cât timp cât acestea au fost facute publice.
 5. Participarea la Competitie implică cunoașterea și acceptarea integrală, expresă și neechivocă a Regulamentului.

 

SECTIUNEA 5.  DESFASURAREA COMPETITIEI

 1. Competiția Ciocolata de Aur 2024 – “Gusturi si Ingrediente Romanesti” doreste sa sustina si sa promoveze maestrii ciocolatieri, patiseri, cofetari din Romania a caror maiestrie in lucrul cu ciocolata trebuie facuta cunoscuta iubitorilor de ciocolata.
 2. Competiția din cadrul evenimentului Chocolate Saga 2024, desfasurata la Sala Palatului din Bucuresti, ajută maestrii ciocolatieri, cofetari, patiseri sa dezvolte produse si gusturi noi, inpirandu-se din gastronomia romaneasca folosind arome si ingrediente locale.
 3. Consumatorul ajunge sa cunoasca produsul si talentul ciocolatierului si increderea acestuia creste exponential in produsele sale, mai ales in momentul in care acesta castiga titlul de “Ciocolata de AUR 2024” – aducand valoare intregii colectii proprii de praline si produse adiacente.
 4. Produsele expuse pentru competitie in cadrul evenimentului Chocolate Saga 2024, atrag vizitatori dar si ziaristi si televiziuni, numele ciocolatierilor prezenti la concurs fiind retinute si cautate atat in cadrul expozitiei cat si ulterior. Ulterior jurizarii, produsele vor ramane expuse in cadrul evenimentului, intr-un stand special, creatorii lor avand sansa sa le promoveze la standurile proprii prin campanii de degustare.
 5. Atat participarea cat si premiul sunt instrumente de promovare ale brandului de ciocolata propriu sau ale creatorului acestuia, concursul “Ciocolata de Aur 2024” fiind singura competitie din domeniul ciocolateriei artizanale si avand girul unui juriu format din profesionisti din domeniu, reprezentanti ai partenerilor, media si public larg.
 6. Nu in ultimul rand, premiul cel mare in valoare de 1500 EURO este unul cu care dorim sa motivam si sa sustinem Participantii.
 7. Competiția este deschisa ciocolatierilor, cofetarilor, patiserilor și companiilor de ciocolată care creează praline, trufe, tablete si batoane de ciocolată.
 8. Jurizarea va avea loc intre 14 si 16 iunie 2024.
 9. În acest an, jurizarea va fi prin prezenta fizica, la Sala Palatului/București și include maestrii ciocolatieri premiati international, sponsori si parteneri, furnizori de materii prime, reprezentanti media, influenceri si un esantion reprezentativ de consumatori de ciocolata.
 10. Ceremonia de anunțare a câștigătorilor este in data de 16 iunie , ora 14:00, la Chocolate Saga – editia 3-a la Sala Palatului, București.
 11. Vă rugăm să ne contactați prin e-mail la hello@chocolatesaga.ro sau sa completati formularul de participare pe www.chocolatesaga.ro dacă sunteți interesat să participați.

 

SECTIUNEA 6.  EVALUAREA SCORURILOR IN CADRUL JURIZARII

 1. Înscrierile sunt evaluate utilizând un sistem special dezvoltat de juriu, creat după teste internaționale și consultare cu experți.
 2. Se acordă premii pentru produsele cu cel mai mare punctaj care îndeplinesc criteriile specificate si Tema comunicata pentru acest an: “Gusturi si Ingrediente Romanesti”, pentru a recunoaște inovația, creativitatea și noile evoluții în lumea ciocolatei fine si artizanale, precum și abilitățile in utilizarea ingredientelor specificate in tema si a ingredientelor generale.
 3. Dintre criteriile ce se vor regasi in sistemul de jurizare putem mentiona:
 • Mod de prezentare (adaptare la tematica impusă si urmărire condiții si restricții – vizual)
 • Creativitate display
 • Armonie cromatică
 • Sectiune (coaja si sigilarea din ciocolata)
 • Gust (impresie generală)
 • Gust in tema impusa
 • Straturi si numar de straturi
 • Balans gustativ
 • Originalitatea retetelor
 • Ingrediente in tema impusa
 • Armonie interior / exterior (gust/vizual)
 1. Toate intrările vor primi feedback din partea juriului, inclusiv scorul general al produsului și declarațiile de feedback standardizate pentru toate produsele.

 

SECTIUNEA 7. ELIGIBILITATE

 1. Toate inscrierile acceptate se refera la persoane juridice sau PFA.
 2. Toată ciocolata folosită în toate înscrierile la acest concurs trebuie să fie făcută din cacao cu o sursă declarată și urmăribilă. Detaliile sursei trebuie furnizate la introducerea fiecărui produs și vor rămâne confidențiale.
 3. Toate produsele trebuie sa aiba certificate de conformitate.
 4. Toate produsele trebuiesc expuse intr-un mod creativ, propriu fiecarui producator, fara mentiunea marcii sau producatorului.
 5. Toate înscrierile/produsele trebuie să fie disponibile comercial cel puțin o lună dupa concurs, în timpul anului 2024.
 6. Fiecare produs nu trebuie sa aiba marca sau numele inscriptionate și trebuie marcat clar cu numarul de categorie si numarul de produs pe care il veti primi de la Organizatori in momentul inscrierii.
 7. Fiecare persoana juridica poate inscrie un maxim de 3 produse.

 

 1. Categoriile de produse sunt :
 • Categoria 1- praline
 • Categoria 2-batoane de ciocolata
 • Categoria 3-trufe
 • Categoria 4-tablete

 

 1. Cantități pentru jurizare

Pentru a ne asigura că avem suficiente produse care trec prin rundele noastre de jurizare, vă rugăm să trimiteți următoarele cantități din FIECARE produs pe care îl introduceți:

 • Praline si similar: minim 60 de bucati/produs inscris in competitie
 • Batoane si tablete: minim 500 g/ produs inscris in competitie

 

SECTIUNEA 8.  PREMII

 1. Vor fi acordate 2 Premii: “Ciocolata de Aur” si “Ciocolata de Argint”
 • Marele Premiu, Ciocolata de Aur, va consta într-un premiu de 1500 Euro oferit de sponsorul Borsec/Romaqua Grup prin Asociatia StartEvo.
 • Premiul al doilea, Ciocolata de Argint, va consta într-un coș de produse cu valoare de 100 Euro de la Partenerul Oficial : Omnia Gusti Chefs Supplier
 1. Premiile se vor acorda firmei castigatoare.
 2. Premiile sunt necesionabile, netransferabile și nu pot fi răscumpărate în numerar. Nu există înlocuiri de premii, cu excepția faptului că Organizatorii pot, la discreția lor, să înlocuiască un premiu cu o valoare egală sau mai mare. Ambele premii vor fi acordate. Cheltuielile incidentale și toate celelalte costuri și cheltuieli care nu sunt enumerate în mod specific ca parte a unui Premiu în prezentul Regulament Oficial și care pot fi asociate cu acordarea, acceptarea, primirea și utilizarea întregii sau a oricărei părți a Premiului acordat sunt exclusiv responsabilitatea a respectivilor Câștigători de Premii. Alte taxe asociate cu primirea sau utilizarea oricărui Premiu, cu exceptia impozitului platit de Organizatori, sunt responsabilitatea exclusivă a Câștigatorilor. Șansele de câștig depind de numărul total de Înscrieri eligibile primite.

 

SECTIUNEA 9.  PUBLICITATE

40. Aplicatia in concurs constituie permisiunea de a folosi numele participantului, firma, fotografiile de creație trimise, numele creației, descrierea creației și/sau asemănarea în scopuri publicitare și comerciale fără alte compensații sau drept de revizuire sau aprobare, la nivel mondial și pe perpetuitate, în orice și toate formele de media, cunoscute acum și concepute în continuare, inclusiv, fără limitare, internetul. Aceasta permisiune se refera la Organizatori , Sponsori, media.

 1. Aplicatia in concurs obliga participantul sa furnizeze organizatorului imagini profesionale ale produselor inscrise in competitie, la momentul la care produsele sunt finalizate, inainte de data inceperii concursului (13 iunie 2024)
 2. Organizatorul se obliga sa respecte preverile Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE.

 

Ai intrebari?